Flora spontană a României,
fotografii detaliate, plante, flori sălbatice din România
De-a lungul anilor, in majoritatea călătoriilor mele am fotografiat pe lângă peisaje si plante/ flori sălbatice, flora spontană a României, apoi am adăugat detalii de identificare, denumirea științifică și cea populară in unele cazuri.
O diversitate de flori albe, rosii, galbene, albastre, violet si alte variante, inclusiv orhidee din Romania. Plante medicinale, furajere sau unele chiar toxice/ otrăvitoare!
Flori de la munte, de pe dealuri, câmpii, de la mare sau din Delta Dunării, doar flori sălbatice care nu au fost plantate de oameni.
Vedeți multe călătorii si idei de trasee prin România pe blogul meu Hoinărind prin România.
Conținut
Proiectul este in dezvoltare si sunt dispus la colaborari, pana acum am adunat aproximativ 400 imagini cu plante/ flori diferite; Mulțumesc celor care m-au ajutat la identificare.
Unele denumiri este posibil sa fie de la altă plantă din aceeasi familie, verificati intodeauna si intr-un catalog omologat. Denumirile populare nu sunt relevante, ținând cont ca pot exista plante din specii diferite cu aceeași denumire populară.
Vă rog nu copiați imagini fără să specificați sursa: 📷 Iustin Ichim / www.fotoiustin.ro
Ce pot afla detalii pentru lumânărică pământului pentru ce este buna
Recomandări: afecțiuni hepatice, dischinezie biliară, regenerarea parenchimului hepatic, anorexie, stimularea poftiei de mâncare și a secrețiilor gastrice, gastrite hipoacide, dischinezii biliare, colecistite acute și cronice, indigestie, balonare, febră, viermi intestinali, malarie, dezintoxicarea organismului, afectiuni gastrice, anorexie, astm, dureri de cap; oboseală, previne răceala și bolile ce țin de imunitate scăzută; viermi intestinali.
Tratat de fitomedicină – Dr. Mihai Alin Scarlat, Psih. Monica Tohăneanu, Ed. 2019